Periodieke reiniging

Alle buitenoppervlakken verzamelen vuil, stof en verontreinigingen en moeten worden gereinigd. Het is noodzakelijk om ze regelmatig schoon te maken om ze er goed uit te laten zien. Green Plank®-composieten zijn onderhoudsarme producten, geen onderhoudsvrije producten.Periodieke reiniging van Green Plank®-composietproducten wordt aanbevolen, zelfs als ze er schoon uitzien, is het belangrijk om de vorming van pollen / vuil te voorkomen dat schimmel kan veroorzaken We raden een basisreiniging aan met een composiet terrasreiniger of een combinatie van zeep (afwasmiddel), warm water en een zachte borstel. Na het reinigen grondig spoelen. Als u niet zeker weet welk product wordt gebruikt om vlekken van uw terras te verwijderen / verwijderen, is het raadzaam een ​​klein gebied op een onopvallende plaats te testen om te bepalen of het product ongewenste verkleuring zal veroorzaken. Spoel het hele dek af met een tuinslang en niet met een hogedrukreiniger. De hogedrukreiniger zal zeepdeeltjes op andere oppervlakken sproeien, waardoor mogelijk vlekken ontstaan. Het gebruik van een tuinslang is een betere gewoonte om zelfgemaakte reiniger voorzichtig af te spoelen en alle watervlekken te verwijderen. Huishoudelijke hogedrukreinigers met sproeikop kunnen worden gebruikt om vlekken, vuil of schimmel te verwijderen, maar het risico bestaat dat zeepdeeltjes op andere oppervlakken worden gespoten.

Natuurlijke verwering en kleurverschuiving

Gedurende de eerste paar maanden na de installatie zullen Green Plank®-composietproducten van nature van kleur veranderen als ze beginnen te verweren tot een iets lichtere tint dan de originele gekochte kleur. Net als bij fijne hardhouten vloeren treden de meeste kleurveranderingen op tijdens de eerste drie tot zes maanden. Na deze fase zullen Green Plank®-composietproducten natuurlijk en mooi weerstaan. Door een inconsistente of ongelijkmatige blootstelling aan zon en elementen zal het dek ongelijkmatig verweren. Hoewel deze toestand tijdelijk is, kunt u ongelijke blootstelling voorkomen door het dek de eerste weken niet te bedekken met vloerkleden, matten of meubels.

Vuil of puin

Reinig het terras om vuil of puin te verwijderen met warm zeepachtig water en een zachte borstel.

Schimmel en meeldauw

Als puin zoals pollen en vuil op het dekoppervlak mogen blijven, kan schimmel zich voeden met de biofilm. Het wordt aanbevolen om een ​​slang en warm zeepachtig water met een zachte borstel te gebruiken om de voedselbron en schimmel te verwijderen.

Ijs en sneeuw

Calciumchloride of steenzout, verkrijgbaar in veel thuiscentra, smelt ijs op terrasplanken. Afspoelen als het voor het eerst praktisch is. Gebruik geen metalen schoppen en scherpe gereedschappen: deze kunnen het terrasoppervlak beschadigen.

Water (tannine) vlekken

Tanninevlekken komen van nature voor in alle houtsoorten en migreren soms naar het oppervlak in composiet terrasplanken waar houtvezels aan het oppervlak worden blootgesteld aan zon en water. Tanninevlekken kunnen optreden tijdens of kort na de installatie. Tanninevlekken verdwijnen na verloop van tijd. Afhankelijk van het seizoen kan dit enkele weken tot enkele maanden duren. Als de tanninevlekken eenmaal zijn verdwenen nadat het verweringsproces is voltooid, verschijnen ze niet meer. Om het verwijderen van tanninevlekken te versnellen, gebruikt u warm zeepsop of een andere in de handel verkrijgbare composietterrasreiniger en een zachte borstel. Als u een in de handel verkrijgbare composietterrasreiniger gebruikt, volgt u de instructies van de fabrikant.

Krijtmarkeringen

Krijtmarkeringen

Alle gekleurde krijtlijnen zijn permanent. Als u het gebied schrobt met warm zeepachtig water en een zachte borstel, kan een deel van het krijt loskomen.

Olie / vet / voedselvlekken

Alle etensresten moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Om te verwijderen, sproeit u af met een slang en gebruikt u warm zeepachtig water en een zachte borstel om gemorste vloeistoffen van het oppervlak te verwijderen. Afspoelen met warm water.

Inktvlekken

Inkt kan permanent zijn. Schrobben met warm zeepachtig water kan de vlek echter lichter maken. Grondig spoelen. Gebruik NOOIT een reiniger op chloorbasis.

ALGEMEEN

De diagrammen en instructies in deze installatiegids zijn alleen ter illustratie en zijn niet bedoeld of geïmpliceerd ter vervanging van een bevoegde professional. Elke constructie of gebruik van Green Plank®-producten moet in overeenstemming zijn met alle lokale bestemmingsplannen en / of bouwvoorschriften. De consument aanvaardt alle risico’s en aansprakelijkheid die verband houden met de constructie, het onderhoud en het gebruik van het product.

Auteursrechten

De hier gebruikte tekst, afbeeldingen en illustraties zijn eigendom van Green Plank AB. Gehele of gedeeltelijke reproductie in welke vorm of medium dan ook zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is ten strengste verboden.